Over BruinsBoeken

OverBruinsboeken

Boeken: ik ben er verzot op. Als kind al. Guus Kuijer was mijn favoriet, maar ook van Roald Dahl en schrijvers uit Scandinavië was ik fan. En stripboeken las ik ook natuurlijk, zoals Asterix & Obelix, Kuifje, Rik Ringers (een detective die toen nog bestond). Soms vond ik een boek zo mooi dat ik de schrijver een brief stuurde. Toen al schreef ik ook zelf graag verhalen. Over een jongetje dat begin 19e eeuw straf kreeg op school bijvoorbeeld, en heel veel over verliefde pubers (maar die verhalen maakte ik nooit af, omdat de verliefdheid enkele bladzijdes verder alweer overgewaaid was).

Nu heb ik zelf kinderen: Samme en Noortje. Zij houden erg van tekenen. Samen met Samme heb ik 2 theaterleesboeken voor jou gemaakt. Zij de tekeningen, ik de tekst. Hoe mooi is dat, zo’n moeder-dochterproject? Ik schrijf boeken voor kinderen vanaf ongeveer 7 tot 105 jaar.

Korte verhalen en levensverhalen schrijf ik ook. En serieuze teksten, zoals interviews en gedenkboeken, voor mijn tekstbureau meesterindetaal.nl. Elke tekst vind ik leuk om te maken, als ik maar met taal mag spelen. Maar nog leuker vind ik het dat een lezer zegt dat ie mijn verhaal met plezier gelezen heeft.

Hartelijke groetjes,

Alieke